Thursday, April 21, 2011

aq tak suke orang PENIPU !

huh ! aq memang BENCI GILE orang PENIPU neyy ! 
siape ? hemm..malas laa sebot name dye lagy..geram plus annoyying
dye pk dye sape nak typu aq...maybe pade dye tu bende kecik...
tapy pade aq tak..cube dye ade kat tempat aq..
dala ko junior..aq da baek dengan kau..
senang senang mat jenin jek ko nak typu typu aq eay...
ergh ! annoyying punye budak ! 
dye laa orang kedue yang aq paleng benci dalam edop aq...
kenape laa dye g buat bende stupid macam tuh....
kenape tak pk masak2 sebelom buat keputusan ? 
alahai...ye..dye memang da mintak maaf banyak kaly..
tapy...sorang pown tak kan paham aq...
sebab sume x brade kat tempat aq..
maybe pade dye bende neyy gurau2 jek..
tapy makan dalam woo...
aq hope dye x buat kat orang len bende yang same dye buat kat aq...
aq hope dye dlete sume messeges2 tuh...hope sangat ! 
huh ! sorry la sis...aq bukan x nak maaf kan ko..
tapy susah sangat nak maafkan KESALAHAN yang ko buat tuh...
tindakan yang sangat tidak berfikir panjang..eyyy..GERAM NYE !!! 
rase macam nak tembak jek ...huh...kejam ? bya la..
bye dye tawu betape saket nye haty aq bile dye typu aq...
kalau typu bende remeh temeh takpe...tapy neyy melibat kan.........
hemmm....malas aq nak cakap.....sedey sangat..
malam tu jugak aq nanges macam ape enta..buat malu jek....
aq x suke dye sangat sebab care dye..gaye dye..
sume macam lelaky....TAKOT tawu...
aq tak kesa kalau dye totally gurl...
tapy...enta la..
dye still gurl tapy gaye dengan care dye tuh 
macam lelaky sangat...
x suke...sangat sangat sangat X SELESA....
tolong laa paham...aq rimas laa dengan ko..aq tawu...
pade ko...ape yang ko buat selame neyy maybe sebab KO CARING..
tapy X pade aq...RIMAS..xde privesi langsong.....
KO SUKE MEMAKSE...x suke laa...rimas tawu rimas...
haiyyy...da2 la tuhh..aq penat doe layan ko....stop annoyying okeyy...
DAN AQ RASE BUFDAY AQ TAON NEYY LAA YANG 
PALENG NIGHTMARE SKALY ! sume sebab DYE ! 
benci kau laa !!!

hyehyehye !!!

hyehyehye ! ryndu nye kat BELOG aye neyy ! 
da beTAON tak bukaq...enta sehat ke tidak..
da makan ke belom...maybe demam kowt..
macam tuan nye sekarang..hehehe..taratawulaaa...
badan manyak penat..dengan panas dalam nye..
tekak bengkak...hadoyy..kenape eak...hemmm...
hary tuh aq memang loss gile...sampai x g latihan kawad..
huhu..korang sorry sangat...pas ue malam nye cg ERNA pakse aq g klinik ! 
peh..penat aq lary...tapy dye sempat lock aq kat dalam kete dye...
alahai....sampai jek kat klinik bp..
aq sorok blakang pc doc tue tapy cg boley kantoi kan plak dengan dokte...
danak dapat elak daaa...cgu arr neyy..hadoyy.
.tapy BEST gile BAU KLINIK TUH ! aq suke sangat...
tapy bile masok bilek dokte engat kan dokte laky YANG HENSEM ...
tapy...upenye..dokte perempuan daaa..da BERUMOR plak tuh...
dala malas nak cek..men hentam jek tanye aq saket ape..
memang laa aq cakap aq sehat walafiat..heehee..
pas ue dye blur2..hahahaha..padan muke..
sape suro tanye soklan CEPU MAS ...
kan aq da jawab macam spm candidate..hehe..las2..
dapat ubat batok,seleseme,demam dengan MC satu ary JEK ! 
hahaha..kedekot punye dokte..huh...tapy aq x amek pown mc nye..
hehe..aq still g skolaa gak...BAEK kan ? hehe...x laaa...
sebab ary yang sepatotnye aq mc tuh ade subjek elektif..
tu yang sayang nak mc tuh..hahaha..balek jek dary klinik tros g kawad..
hehe..SEMANGAT ! haiyoo...kawad kitorang JOHAN dengan
AQ DAPAT ANUGRAH KETUE PLATUN TERBAEK ! 
hehehe..bukan nak bangge,,,cume...
seronok dpat kekal kan tradisi..hehe...

Saturday, March 19, 2011

hahaha ! dekah dekah

x sangke belog pown boley jady macam surat eak..
hahaha..agak agak kite nak cakap samting kat
someone juz type jek kat blog t dye bukaq then
bace..hahaha..bagos2..universal..hemm..
entry kaly neyy nak cakap yang 
SAYE TAK NAK BALEK ASRAMA ! 
paham x.......??
bile balek asrama makne nye 
saye kene jady budak NERD..
bersame buku kesane sini..
MENGHADAP muke cikgu tiap2 ary...
dengan jadual yang fix konfem sampai kiamat 
pown xkan bruba...
KENAPE saye bersekolah disane..? 
sebab 
sukesayelaanaksekolahkatmanepown..
hahaha..xdela..
xbek sunggoh aq neyy mengutuks sekolah sendiry..
haiya..ye2 SAYESAYANGSAMASEKOLAHSAYE..
err..boley caye ke ? hehe..
 pecaye pecaye kan jela keyy..hemm..
bile naek skola jugak saye mesty tak dapat banyak rest..
kenape ? sebab saye dak handball yang berjaye..
hak hak hak.. ! berjaye ke ? 
hehe..xdela berjaye sangat..kawad ? 
enta eak..saye suda merajok ketat2 same itu CIKGU AJIZ..
puas saye xnak tego+jumpe dye..
tapy da name pown cikgu kan..TERserempak jugak..
DYE blanje saye AISKRIM..oppss...pembetulan,,
bukan saye jek..dengan membe2 saye sekaly..
hehe..mule2 saye engat kan x nak makan..
sampai aikrim tu DAH CAIR ! hahaha..
tapy cam x sedap haty pulak ann..dah orang bagyy..
ape lagy,,,makan la ! 
hehe..merajok tapy still amek ape yang cikgu tuh bagy..
TEROK kan ? huhu ^^.. tapy tak laa terok mane..
okeyy lagy kowt..xpe2..last year..
bile lagy NAK MAJOK2 kalau bukan in this year..
hahaha..MENGONG betol eak..hemm,,xpe2..
pape cer i'm juz wait and see jelaa ape yang bakal berlaku..
huhu..k laa BETA BERANGKAT DULU ! 
^_^

rembat dary blog orang !

act..

aq TERTARIK dengan entry budak neyy..

BEST ! 

touching beb..hahaha..

that's why laa aq sanggop merembat pic neyy dary belog dye..
hehe..kepade yang empunye pic+belog>>soryy ^^
neyy haa pic2 nye yang aq rembat..
x banyak..2 jek..
haha :D



best wat :)

hahaha..tapy tak tawu arr kaloo korang kate tak best ann..

hemm..penat jep aq rembat..

hehe..best merembat pic orang neyy !

join de club yok !

hahahaha...xmoe laa~

tak elokk..huhu ^^






seronok nyer !!

GOTCHA ! 

malam yang sangat menyeronok kan !! 

hahaha :D
ahey nye..ku dapat kate kate putos..
akan ku buat sebelom hary bermaaf maafan f3 nnty..
hahaha..kinda like MERENG ! hahaha...adoyy..
telebey sangat gelakk laa malam neyy..hemm..
satu bende aq nak cakap..sume orang ade EGO maseng2..
same gors to me laa..hehe..

tapy i tak kesa untok THROW my ego jao2 demi 
menyelesaikan satu masala yang dah lame tak 
dapat nak di settle2 ann..hemm..ape masalah tuh ? 
huih,,sebokk jek nak tawu..hehe..nnty laa keyy..
bile daa settle..aq cekcite keyy..hahaha..
saboo jelaa (usoop marii~)..hemm..

puas aq CEROBOH satu blog neyy..NICE
hampey sume entry dye aq bace..follow ? 
sudaa la meyy ! hahaha..baru jek tadyy..
tapy aq ade trase jugak kat satu entry dye neyy macam 
cite pasal aq..that's why laa entry kaly neyy cite pasal 
bnde alah neyy..haha :D even dye tak follow blog aq ann..
i'm still folllow blog dye..
cos i know dye punye ego memang TAHAP CIPAN..
memang tak dapat aden nak 
menolong nye..hehe..lebey plak aq neyy..haha..
kenape susa sangat nak selesai ? 

sebab aq susa nak jumpe dye..
nnty kalau aq jumpe dye..then makhlok2 aneh tawu...
konfem keco..
enta pape rumours enta klua nnty..haa..
sebab tu laa aq x suke bile jumpe dye..oppss..
bukan x suke cume x nak bnde alah tuh jady lagy...
enough laa sekaly jek..banyak aq denga cite pasal dye..
dary sape ? 
alamak aii..jangan sebokk nak tawu boleyy x ? 
hehe..xla..x mara pown..
nnty aq cakap laa sape bile kes neyy da settle..

e'eh..panjang plak entry aq kaly neyy..hemm..
neyy belom cite lagy knape bagaimane siape dimane 
perkare neyy berlaku..haa..
kang lagy panjang maybe smpai x cukop space nnty..
hahaha..pape pown wish luck for me keyy..
bye2 ! ^_^

Thursday, March 17, 2011

keje aq hampey tiap malam ....hehe

yea...inilah buktinye...

yang aq SEDANG bertungkos lumos membuat CHEMISTRY...

tapyy...

X SIAP2....adeyhh...

ape nak jadyy laa aq neyy..

SPM WOOO !



hahaha...MENYAMBEL..sebab tuh x siap2..

neyy...FACEBOOK !

n.....................




neyy haa ! my BLOG !

hehe...



jangan tiru aksi ini di rumah anda..haha

aksi ini hanye boley di tiru oleh SAYE JEP !

HAHAHA :D



Wednesday, March 16, 2011

NEWnovel !

haahahaha...SERONOK SANGAT !
ku dapat beli novel lagy..hehe..



neyy..
novell yang kat bawah neyy memang DAH LAME AQ CARIK !
ahey nye...dapat jugak ! keseronokan melampau lampau !
novel dengan lappy ? aq pileyy NOVEL ! hahaha :D
sory hunny lappy ku sayang...
bye2 !


korang..bely laa keyy..best taw bace novellss neyy...
same jek macam on9 FACEBOOK..
sanggop TAK MAKAN..
hehehe..

apa yang lelaki ingin perempuan tahu

- Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan
mengambil berat (perihatin).
 - Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik.
Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi.
Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak
persamaandengannya samada dari segi pemikiran atau minat.
Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.
- Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan
sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

- Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.
- Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita.
- Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita.
Sebab itu mereka suka melihat wanita,
menjeling wanita dan menonton Baywatch!
Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.
- Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak
wanita keluar kali pertama!
- Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho
hanya kerana ingin memikat hati wanita.
- Bila lelaki cakap..”Emm..tengoklah dulu”..
itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
- Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal,
dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan
mengharapkan wanita memahami maksudnya.
- Kebanyakan lelaki yg nampak ‘desperate’,
datang dari sekolah all boys! (how true)
- Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan
asyik menyebut nama lelaki lain.
- Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan
dari buku atau di library
Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..
dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini…
 - Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang
bagaimana berhadapan dengan
perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.
 - Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’
dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang
teman wanita yg istimewa…yang lain hanya kawan..
 - Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…
maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….
Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!
 - Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..
cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.
 - Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu
patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat.
Senang usahanya nanti…
- Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan. Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

the day before KRIKET ~




pagy2 aq da kene bangon awal..
sebab cikgu kate ade training handball pukol 7..
tapy..penat jek aq bangon kol 6.59 pagy tapy start lambat jugak...eyyy..menyirap je ann..tapy elek lagy kowt..
hemm,,pas ue tenga train2..baru seminit due aq boleyy jatoo plakk...adoyy..budak tuh ganas abas..
aq yang sekecik-kecik orang neyy pown die boleyy langgar..
alahai..ape lagy..aksi SUPERWOMAN laa aq buat kat tenga kot tuh..
tibe2 cikgu hazni cakap lutot ieja..

aq pown plek gak...
knape la dengan lutot aq..then bile aq tengokk..
sudaaa RABAK my track suit...
lutot ? hahaha..habes,,parah..hahaha..
dengan tapak tangan aq skaly join de club..
luke jugak meyy..adooyy doyyy...naseb baek ade jona..
dye yang PAPAH aq dudok kat kusi..
tapy baru dye nak angkat my lutot lemah laa..
aq pown jatoo balekk...hahaha !
kalau laa dapat di rekodkan..
da macam ape daa..bley buat DRAMA! hahaha..
dekah2..kesian jona,,dye tetap angkat lagy...
TERIME KASIH YANG TAK TERHINGGE to JONA..
hehe..haiyaa~tapy yang menyirapnye...CHAMEY !!
 dye boley plak pegang luke aq tuh ! peh..pedih haty ku x terkate..
naseb baek mud okeyy..layan jep..tapyyyyy...
SAKET GENDENG !

then,,,petang nye engat nak story morry kat mak..
then dapat laa balekk...tapy hampeh..
mak X BAGY BALEKK till cuty bulan tige neyy..
sob2 jugak ar..tapy...APEAKUKESSAAA !
ku balekk juge tumpang paten mamod sampai kote..
pas ue nek BAS ! hehe..sampai laken..
tumpang soraya sampai uma..slamat ade so..eak so eak ?
hahaha..sayyang ko lah ! heehehe..ahey nye..
slamat jua ku tibe di rumah yang tercinte..
mak TERKEJOT abes..HAHAHA !
seronok...nyeee~

annoying gyle tak ble bla !

dulu kan..mase kechik2...
bile naek kete tyme panas2 selalu nampak macam ade 
becak kat atas jalan raye yang agak tinggi siket..
tapy bile da datang dekat..xde pulak..
slalu sangat ternampak macam tuh..SUKE ! MENARIK !
tapy x tawu ape sebenanye bende alah tuh...
tringen sangat nak atwu..hehe..thennnnn..aheynye,,,
bile naek FORM4 baru tawu apakah itu..
MIRAGE DOE !


neyy haa....


yea....nampak tak mirage nye ?

hahaahahaha..
kesengalan TAHAP CIPAN terSERLAH sudaa~
dekah jep bile engat balekk..
hahahahaaadooyy ~

Tuesday, March 15, 2011

gotcha !

hahaha !

seronok ! ahenye jumpe jugak orang nye~

da lame aq carik orang yang ELERGIK like KOREAN !

HAHAHA ! da lame tawu !

hehehe..

tapy sebenanye belom cukop puas aty lagy sebab x
dapat tengok depan mate..aq nak jumpe yang depan
mate punye..tyme tu dye makan bende yang dye
elegik kan tu..then..tyme tu jugak dye kene elegik nye tuhh..
hehe..kejam sangat ke ? x kann..hehe..
juz nak tengokk keadaan nye macam mane plus
nak tengok rupe orang yang TENGA mengalami elegik tuh

my mood on 15th mac

kenape malam neyy i felt so sad ?

big question mark on my head..macam nak......

eeii,,,

this is not ieja's real entry..

i want my ieja back !

Monday, March 14, 2011

kusot dalam ketakutan..haha

haiii,,,,ape la nak jadyyy...
neyy sume PUTRA MOHD DZAHID punye pasal
laa dak2 neyy takowt nak im dengan aq kat fb..
haiya..mane x nye..pro pic aq pic kak limah..
kalau aq jady dyorang,,pown aq takowt...hemm..
nak tuka ke tidak ar ?
bile aq tenong lame2..meremang plak bulu
rome aq neyy..
tapy kalau tuka,,sah2 laa aq kala~
macam mane neyy..manyak kusot maa~
tara mau kala :'(

ade ke ?

ade ke lelaky dalam dunie neyy yang sanggop henty
kan sume nye demi sorang pompuan..?
i meant,,bende yang dye suke..
susa laa nak carikkk...
1 dalam 1juta..kalau laa dapat jumpe..
kan best~
tapy x kan laa kite yang pompuan neyy nak kejam
sangat sampai nak suro brenty gitu jek..kesian gak
kat lelaky tuh..etlis,,being kinda ^_^
ryte ?

hemmmm ^^,

girls are not prizes to be displayed
they are not object to be sit
they are not competition to be won
they are not unintelligent to be look down on
they are not toys to be played with
they are not garbage to be thrown away
but instead, girls are flowers to be appreciated
they are humans to be considered
they are gold to be valued
they are fragile as a glass to be handle carefully
they are the important backbone to sapport
and they are among the smartes people in this
world and i thought, living in the 21st century would
change the fact that were men were was level
as animals unless a bring this grace
however, what i thought was wrong
history does repeat itself again
but in a different and ironic way
cammon girls,
have shame, have respect, have dignity,
for we all are supergirls
we can bring down a whole empire
and still build a nation